Ungdom

I 2017 deltok opptil 250 ungdommer i alderen 13 – 36 år på aktuelle samlinger og aktiviteter beregnet for ungdom i BKMG. Tirsdagssamlingene besto av en times felles samling i storlokalet på Grasmyr, før det ble åpnet for sosial mingling i kaffebaren Kaffebønna. Foruten disse, var også samlingene rundt sendingen av TV – programmet iFront fra BrunstadTV et populært innslag én gang i måneden.

Året startet med en storstilt nyttårsfest arrangert av ungdommen selv. Foreldrene fikk gleden av å servere sine håpefulle ungdommer en tre – retters festmeny. Deretter fulgte trosoppbyggelse og egne show og musikkinnslag. En fantastisk start på et nytt år!

I Juni måned dro ca 200 forventningsfulle ungdommer på tur til Liatoppen fjellstue i Hallingdal. Her var det lagt opp til aktiviteter utendørs, alt fra Downhill – sykling til fjellturer m.m. Trivselen nådde sitt høydepunkt da St. Hans bålet ble tent og lyste opp en stemningsfull juni – natt blant glade ungdommer.

Det store aktivitetsmålet for ungdommene er USA turen som er planlagt i 2019. Turen til Liatoppen var liten gulrot for ungdommene som er med og sparer til den store USA turen.

2017 bemerket seg spesielt med satsingen rundt Mentor – ordningen. Det har fra BCC sentralt vært oppmuntret til at ungdommer over 18 år bør delta i en mentor – ordning. Dette lærer ungdommen å bidra til felleskapet, samtidig som de øver seg i å vise omsorg for hverandre. Ungdommens positive og bevisste engasjement virker inkluderende og forebygger negativ adferd. Forutsetningen for å være en mentor i BKMG er foruten interesse for det kristne formålet vi arbeider for, gyldig politiattest, og gjennomført internt kurs for mentorer; «Barnas trygghet, de voksnes ansvar».